Stránky

25. februára 2014

REZY BINGO



 
Musím povedať, že tento koláčik ma chytil "za jazyk". Tri druhy krému, šľahačka a do toho jemná pomarančová príchuť! Viac snáď dodávať nemusím.
 
Suroviny na cesto:
 
4 vajcia
4 lyžice kryštálového cukru
4 lyžice múky
2 lyžice kakaa
1 malá lyžička prášku do pečiva
2 lyžice oleja
 
 
Suroviny na pomarančový krém:
 
150 g vanilkových sušienok
200 ml kvalitného pomarančového džúsu
2 lyžice práškového cukru
125 g masla
 
 
Suroviny na plnku:
 
3 zlaté klasy (alebo vanilkové pudingy)
1 l mlieka
200 g masla
2 lyžice kakaa
3 lyžice práškového cukru
 
Ďalej budeme potrebovať šľahačku, pomarančový džús a dlhé piškóty.
 

 
Zo surovín na piškótové cesto upečieme cesto klasickým spôsobom.
 
Pomarančový krém: sušienky rozdrobíme a zalejeme džúsom. Necháme ich postáť, aby sa roztopili. Dostaneme hustú kašu, do ktorej primiešame maslo vymiešané s cukrom.
 
Z mlieka a klasu uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť. Odstránime z neho kôru, ktorá sa urobila na povrchu a dobre rozšľaháme šľahačom. Rozdelíme na polovicu. Maslo vyšľaháme s cukrom a rozdelíme ho tiež na polovicu. Do jednej primiešame kakao. Maslové krémy spojíme s uvarenými pudingovými. Dostaneme tak vanilkový a kakaový krém.
 
Teraz ideme skladať koláčik. Spodný piškótový plát polejeme 300 ml pomarančového džúsu. Natrieme pomarančový krém. Naň natrieme vanilkový krém. Teraz poukladáme na krém dlhé piškóty, ktoré sme namočili do džúsu. Zakryjeme kakaovým krémom. Na vrch natrieme dobre vyšľahanú šľahačku. Dáme stuhnúť do chladničky.
 
 
Pozn. Tento koláč som našla na chorvátskych stránkach. Ja chorvátsky nerozumiem a tak som si recept trošku urobila po svojom. Len chcem dodať, že medzi vanilkový a pomarančový krém by mali ísť ešte piškóty so želé zaliate čokoládou (tzv. Jaffa piškóty).
 
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára