Stránky

13. mája 2014

ČOKOLÁDOVÁ HMOTA

Čokoládová hmota... alebo plastická čokoláda. Možno ju použiť na poťahovanie toriet alebo na ozdoby. Treba s ňou ale pracovať rýchlejšie, lebo pod teplotou rúk mäkkne.

 
Suroviny:
 
100 g horkej čokolády
2 veľké polievkové lyžice medu
1 lyžica vody
práškový cukor podľa potreby
 
Čokoládu roztopíme a pridáme do nej vodu a med. Premiešame a vypracujeme za pomoci práškového cukru mäkkú hmotu. Ja som použila cca 100 g cukru. Hmota je veľmi mäkká, kým je čokoláda teplá. Akonáhle sa nám dá z čokolády vytvarovať guľa (opakujem - mäkká a nedrží tvar), prestaneme pridávať cukor a hmotu zabalíme do fólie. Necháme ju úplne vychladnúť pri izbovej teplote, aby trochu stuhla. Až vychladnutá dostane požadovanú konzistenciu.
 
V prípade, že chceme robiť hmotu z bielej čokolády, pridáme len jednu lyžicu medu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára