Stránky

6. mája 2014

DOMÁCA KNEDĽA

 
 
Často som si vravievala: "Kto by robil knedľu doma, keď je také jednoduché zájsť do obchodu, kúpiť si ju hotovú a len ju zohriať...?" Ale časom sa všetko zmenilo a ja som zakotvila v krajine, kde ju v obchode nedostať. Môj trest, lebo bez knedle ja osobne neprežijem :-). A tak jediné, čo ma mohlo zachrániť, bolo urobiť to, čo som predtým považovala za zbytočné - pripraviť si ju sama.
 
Suroviny na jednu knedľu:
 
140 ml mlieka
1/4 kocky droždia
soľ
250 g hladkej múky

 
Suroviny zmiešame a vymiesime cesto. Necháme ho dobre vykysnúť. Urobíme bochník, položíme na mriežku omastenú olejom a dáme pariť do zakrytého hrnca 20 minút. Knedľu vyberieme, potrieme olejom a popicháme špáratkom.
 
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára