Stránky

6. mája 2014

ZEMIAKOVÉ SUFLÉ

 
Suroviny na 4 porcie:
 
3-4 veľké zemiaky
2 lyžice parmezánu alebo iného strúhaného syru
1 vajce
soľ, korenie
1 lyžica masla
trochu mlieka

 
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme teplé mlieko a lyžicu masla a vyšľaháme na pyré. Necháme trochu vychladnúť a potom do zemiakového pyré (použijeme asi 8 kopcovitých lyžíc) pridáme žĺtok, parmezán, trochu korenia a bielok vyšľahaný na tuhý sneh. Dáme do foriem na muffiny vysokých asi 4 cm a s priemerom 7-8 cm a pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút.

 
Je to prvýkrát, čo som skúšala robiť toto suflé a nabudúce by som do zemiakového pyré ešte pridala petržlenovú vňať. Tiež môžeme suflé obohatiť kúskami šunky alebo zeleninou (uvarená brokolica alebo cuketa).
 
Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára