Stránky

14. mája 2014

SYROVÝ KOLÁČ

 
K upečeniu ma inšpirovala talianska focaccia so štyrmi druhmi syra, ktorú zbožňujem. Nemám rada syr gorgonzola, ale tento koláč si ho jednoducho do kombinácie syrov pre výslednú chuť žiada.
 
Suroviny na cesto:
 
0,5 kg hladkej múky
250-300 ml vody
40 ml olivového oleja
pol kocky droždia
soľ
 
Plnka: syr feta (asi 15%), gorgonzola (15%), mozzarella (30%) a stracchino (mäkký syr kyslastej chuti - 40%)
Pomer syrov si ale môžete zmeniť podľa vašich chutí.

 
Zo surovín na cesto vymiesime cesto a necháme dobre vykysnúť. Formu na pečenie potrieme olivovým olejom a roztlačíme prstami do nej cesto. Potrieme ho znovu olivovým olejom a poukladáme na vrch syry. Pečieme pri 180-200 °C.

 
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára