Suroviny sú na tortu v priemere 20-22 cm alebo na štyri malé tortičky s priemerom 7-8 cm, ktoré som robila ja.
Na spodné cesto:
100 g sušienok
50 g masla
1/2 lyžice medu
pár kvapiek citrónovej šťavy alebo arómy
Panna cotta:
500 ml osladenej šľahačky
8 g želatíny v plátkoch
Ďalej potrebujeme jahody, cukor a práškovú želatínu.
Sušienky rozmrvíme a pridáme k nim med, roztopené maslo a citrónovú šťavu. Zmes natrieme na spodok formy a dáme stuhnúť do chladničky. Vrstva bude hrubá asi 0,5 cm. Ak chceme spodok hrubší, zdvojnásobíme množstvo surovín.
Želatínu namočíme do smotany a necháme pár minút zmäknúť. Potom ju zohrejeme za stáleho miešania, kým sa želatína úplne roztopí, ale ju nevaríme! Smotanu nalejeme do formy na cesto a necháme stuhnúť. Na stuhnutú tortu nalejeme želé, ktoré si pripravíme uvarením želatíny z rozmixovaných jahôd s cukrom. Pod želatínu môžeme poukladať kúsky jahôd.
Ja som na tortičky cesto zabalila do fólie a rozvaľkala. Potom som cez fóliu vykrojila kolieska požadovanej veľkosti a položila na vrch stuhnutej uvarenej smotany so želatínou, ktorú som naliala do formičiek. Formičky vyklopíme a polejeme rozmixovanými jahodami s cukrom (nepoužila som želatínu).
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára