Stránky

14. októbra 2014

KAKAOVÁ TORTA S HRUŠKAMI


Jednoduchý jesenný recept.
Suroviny:

90 g hladkej múky
75 g roztopeného masla
50 g kryštálového cukru
2 lyžice kakaa
2 hrušky
2 väčšie (alebo 3 menšie) vajcia
2 lyžice mlieka
1 vanilkový cukor
lyžička prášku do pečiva


Vyšľaháme bielka na sneh, pridáme cukor a vanilkový cukor a dobre vyšľaháme. Potom prišľaháme žĺtka a postupne aj maslo, kakao, mlieko a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do formy s papierom na pečenie (priemer 20 cm). Hrušky ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky, ktoré poukladáme na cesto. Môžeme ich tiež posypať trochou škorice. Pečieme pri 175°C. 


Dobrú chuť! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára