Stránky

21. októbra 2014

GUĽKY S RICOTTOU


Suroviny na 2 porcie:

200 g syru ricotta
100 g detskej krupice
100 g hladkej múky
1 vajce
30 g roztopeného masla
štipka soli
1 vanilkový cukor
maslo, práškový cukor a strúhanka na posypanie

Zo surovín vymiesime mäkké cesto a robíme guľky o priemere asi 2 cm. Dáme variť do osolenej vriacej vody. Varíme asi 2-3 minúty, kým vyjdu na povrch.


Strúhanku opražíme na sucho na panvici. Keď vychladne, zmiešame ju s práškovým cukrom podľa chuti.
Hotové guľky polejeme maslom a posypeme strúhankou s cukrom. Môžeme podávať s čerstvým alebo kompótovým ovocím alebo lekvárom.

Namiesto ricotty možno samozrejme použiť klasický tvaroh.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára