Stránky

20. októbra 2014

BANÁNOVÉ TIRAMISU


Chuť banánov a kávy... Naozaj stojí za to vyskúšať tento menej tradičný recept na tiramisu. Nakoľko už predstava surových vajec nerobí na mňa dobrý dojem, tiramisu pripravujem bez nich. Tu je recept...

Suroviny do formy cca 20x25 cm:

20-25 ks dlhých piškót
400-500 ml uvarenej kávy
500 g mascarpone
250 ml osladenej šľahačkovej smotany
1 lyžica práškového cukru
1-2 banány
kakao na posypanie

Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a primiešame k nemu vyšľahanú osladenú šľahačku. Piškóty namáčame v káve, do ktorej môžeme pridať nejaký obľúbený likér a ukladáme ich do formy. Na piškóty natrieme trochu krému a poukladáme nakrájané banány. Zakryjeme ich krémom a znovu ukladáme piškóty namočené v káve. Natrieme zvyšný krém a posypeme kakaom. Dáme stuhnúť do chladničky.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára