Suroviny:
3 jablká
150 g múky
160 ml mlieka
1 lyžica oleja
3 vajcia
1 vanilkový cukor
štipka soli
1 lyžica kryštálového cukru
Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Stred odstránime.
Žĺtky vymiešame s múkou, mliekom, olejom a soľou.
Bielka vyšľaháme na sneh a pridáme cukor a vanilkový cukor. Vyšľaháme a zľahka vmiešame do žĺtkovej zmesi. Jablká namáčame po jednom v cestíčku a vyprážame v oleji z obidvoch strán. Nevadí, ak je cestíčka na jablku viac, netreba ho nechať stekať, práve naopak.
Hotové vypražené jablkové kolieska môžeme posypať práškovým cukrom a škoricou.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára