Stránky

28. apríla 2015

DEZERT S MASCARPONE


Ide o dezert podobny tiramisu. Nepouzila som vsak vajcia, kavu som nahradila jahodami a piskoty som ochutila likerom Alchermes.

Suroviny na 4 porcie:

6 dlhych piskot
250 g mascarpone
100 ml slahackovej smotany
1 lyzica praskoveho cukru
50 ml likeru Alchermes
100 ml osladenych rozmixovanych jahod
jahody na ozdobu

Piskoty prelomime na polovicu, aby sa nam zmestili do poharov (misiek). Do kazdeho pohara vlozime tri. Rozmixovane jahody zmiesame s likerom a zalejeme nimi piskoty.
Mascarpone zmiesame s cukrom a pridame trochu vyslahanu slahacku (nechajte ju redsiu, lebo inak bude krem velmi husty). Krem navrstvime na piskoty.
Ozdobime jahodou a nechame postat 2 hodiny v chladnicke.

Dobru chut!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára