Stránky

28. apríla 2015

LINECKY KOLAC S JAHODAMI A CITRONOVYM KREMOM


Ked som sa dala piect tuto torticku, ponahlala som sa a nemala som cas na zdobenie okrajov, ukladanie jahod a pod. Preto nie je az taka pritazliva na pohlad. Ale ak si ju upeciete (urcite krajsiu), budete sa oblizovat. 

Suroviny na cesto:
300 g hladkej muky
150 g masla
140 g praskoveho cukru
kora z pol citronu
trochu prasku do peciva
1 vajce

Z tychto surovin mi vysli dve okruhle cesta s priemerom 22cm. Zo surovin vymiesime cesto, rozdelime na polovicu a vyvalkame kruhy hrubky asi 0,5cm. Dame do formy, popichame vidlickou a upecieme pri 170-180°C.

Suroviny na krem:
stava z jedneho citronu
250 ml mlieka
10 g masla
3 lyzice krystaloveho cukru
1 zlaty klas

Vsetko dame do hrnca a za staleho miesania uvarime krem. Nechame ho vychladnut, obcas premiesame. Vychladnuty vylejeme na cesto, poukladame nan jahody.
Jahody potrieme zelatinou.

Dobru chut!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára