Stránky

1. apríla 2015

VÍNOVÉ ZAJAČIKY


Suroviny na 30 ks:

1 pohár (250 ml) vína (aké máte, ale biele je lepšie)
1 pohár kryštálového cukru
1 pohár olivového oleja
štipka soli
4 plné poháre hladkej múky

Ďalej budeme potrebovať mandle a kryštálový cukor.

Suroviny zmiešame a miešame, kým dostaneme hladké cesto, ktoré sa odliepa od okrajov misky. Necháme ho postáť 30 minút pri izbovej teplote.
Potom cesto rozvaľkáme do obdĺžnika hrubého asi 1 cm a 15 cm vysokého. Nakrájame teda pásiky dlhé 15 cm a široké 1,5 cm. Pásiky stočíme do požadovaného tvaru a ako chvostík vtlačíme do cesta mandľu. Podotýkam, že použitie mandlí je "povinné", lebo dodajú koláčikom požadovanú chuť, ktorú nedostanete, ak použijete napríklad orechy.
Vrchnú stranu našich zajačikov namočíme do kryštálového cukru a ukladáme na plech s papierom na pečenie.
Pečieme pri 180°C asi 15 minút.

Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára