Stránky

21. marca 2015

LINECKÉ KOLÁČIKY SO SALKOM


Suroviny:

290 g hladkej múky
100 g zemiakového škrobu
90 g masla (margarínu)
100 g práškového cukru
1 vajce
170 g salka
štipka soli
1/2 malej lyžičky prášku do pečiva
citrónová kôra (dobrovoľné)


Zo surovín vymiesime hladké cesto a dáme do chladničky na 1-2 hodiny.
Vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary.


Pečieme pri 180 °C asi 10-15 minút, kým okraje začnú chytať farbu.
Zlepujeme po dva koláčiky lekvárom.


Pozn. Na budúce skúsim použiť namiesto zemiakového škrobu kukuričný (maizenu).
Myslím, že tak budú koláčiky ešte krehkejšie a chutnejšie.



Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára