Stránky

29. septembra 2016

PLNENE BROSKYNE


Vyborne ako predjedlo na sladky sposob alebo ako dezert.

Suroviny:
broskyne
amaretti - mandlove keksiky (na jednu polovicu broskyne asi 3 ks)
Disaronno alebo iny liker mandlovej chuti
1 cajova lyzicka kakaa
1 lyzica cukru

Broskyne umyjeme a prekrojime na polovicu. Kostku vyberieme a vydlabeme trochu stred broskyne. Vydlabanu dren zmiesame s rozmrvenymi keksikmi, kakaom a cukrom. Pridame liker podla chuti a zmesou naplnime polovice broskyn. Poukladame na plech a pecieme 30-40 minut pri 200°C.


Do plnky mozno pridat aj jeden zltok, ja som ho ale nedala.


Na tento recept su lepsie tvrdsie broskyne, lebo makke pustaju vela stavy a esteticky nevyzeraju tak dobre. Podavame izbovej teploty.


Dobru chut!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára