Stránky

16. decembra 2016

JEZKOVIA S MANDLAMI


Nieco sladke pod zub s chutou mandli... a paci sa nielen detom :-)
Tento rok som ich pripravila na Vianoce a su naozaj velmi, velmi chutne.

Suroviny na 40 jezkov:

1 vanilkovy puding (prasok)
stipka prasku do peciva
vanilka
1 margarin alebo maslo (250g)
1 vajce
120 g praskoveho cukru
350 g hladkej muky
50 g mletych mandli
cele mandle dovnutra
cokolada na varenie
kokos na posypanie



Zo surovin vypracujeme cesto. Urobime sulok hruby asi 3 cm a nakrajame na 3 cm dlhe kusky. Do kazdeho vlozime celu mandlu a urobime gulku. Na jednej strane vymodelujeme nufacik. Dostaneme tak formu slzy. Ukladame na plech s papierom na pecenie a upecieme.
Vychladnute namocime do 2/3 do roztopenej cokolady a hned posypeme kokosom.
Ocka a nufacik urobime napriklad spajdlou namocenou v cokolade.
Nechame stuhnut.


Su vyborne. Ja som cesto rozdelila na polovicu a z uvedenej davky urobila vyse 20 jezkov 
a vyse 20 lekvarom spojenych koliesok.

Dobru chut!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára