Stránky

11. mája 2019

LIKEROVE BROSKYNE


Suroviny na 35 ks:

0,5 kg hladkej muky
170 g krystaloveho cukru
3 cele vajcia
1 vanilkovy cukor
100 g makkeho masla
1 cely prasok do peciva
1 lyzica vina (marsala alebo ine)
plnka
Alchermes liker

Cele vajcia slahame s cukrom slahacom asi jednu minutu, potom pridame maslo a vyslahame do hladka. Pridame muku a uz domiesime cesto rukami. Hned robime gulky a ukladame ich na plech s papierom na pecenie. Pecieme 15 minut pri 175°.
Po vybrati z rury, este kym su kolaciky makke, mozeme trochu vydlabat stred, ak chceme, aby sa nam do nich vmestilo viac plnky.
Ja som kolaciky plnila lekvarom, mozeme ale plnit aj napr. maslom vymiesanym s nutellou a trochou kakaa. Zlepime teda plnkou dva kolaciky a namocime v likeri Alchermes, prip. v citronovom likeri Limoncello.
Ak pouzijeme kakaovu plnku, mozeme namacat v kave. Namocene obalime v krystalovom cukre.



Dobru chut!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára