Suroviny na kosicky:
375 g hladkej muky
250 g masla
125 g praskoveho cukru
1 vajce
vanilka
Na napln:
okruhle detske piskoty
ananasovy dzus
mascarpone
praskovy cukor
smotana na slahanie
Zo surovin na kosicky vypracujeme cesto, vyvalkame, vykrojime kolieska a ulozime do formiciek na kosicky. Upecieme.
Do kazdeho vychladnuteho kosicka polozime piskotu namocenu v dzuse a nastriekame krem.
Krem si pripravime tak, ze mascarpone ochutime cukrom a pridame vyslahanu slahacku. Ja som robila od oka, ale priblizne na 250 g mascarpone som dala 200 ml slahacky.
Navrch poukladame kusky ananasu (moze byt aj z konzervy).
Pozn. na fotografii su okrem ananasovych kosickov aj likerove broskyne, vajecne venceky a bigne-s-cokoladovym-kremom.
Dobru chut!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára