Stránky

19. októbra 2012

KREHKÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

 
Suroviny:
 
400 g múky (200 g polohrubej + 200 g hladkej)
150 g práškového cukru
2 menšie vajcia
250 g masla (margarínu)
pol prášku do pečiva
štipka soli
lyžica kyslej smotany
 
Na plnku: jablká, cukor, škorica
 
 
 
 
Zo surovín vymiesime hladké cesto a dáme na hodinu do chladničky. Vyvaľkáme z neho dva pláty asi 0,5 cm hrubé. Podsypávame múkou, aby sa nám nelepilo. Jeden plát za pomoci valčeka dáme na plech a poukladáme naň nastrúhané jablká bez šupky. Posypeme kryštálovým cukrom podľa chuti a kyslosti jabĺk a škoricou a zakryjeme druhým plátom. Ten popicháme pred upečením vidličkou. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
Koláčik je výborný čerstvo upečený, ale mojim deťom veľmi chutí na druhý deň, keď trochu cesto od jabĺk "zvlhne".
 
Dobrú chuť!
 

2 komentáre:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý deň,
    oslovil nás a páči sa nám Váš blog s receptami, ktoré vytvárate v kuchyni.
    Mali by ste záujem o spoluprácu so stránkou NajRecept.sk?
    Pre bližšie informácie nás môžete kontaktovať na e-mail najrecept@najrecept.sk

    Prajeme pekný deň!
    S pozdravom,
    NajRecept.sk

    OdpovedaťOdstrániť