Stránky

18. októbra 2014

SLANÉ PEČIVO S TUNIAKOM


Ide o malé jednohubky podobné ako sú známe fornetti, na ktoré som použila lístkové cesto a plnku z tuniaka a ricotty.

Suroviny:

lístkové cesto
160 g tuniaka v konzerve (odkvapkaného)
100 g ricotty
vajce na potretie

Na plnku dobre vymiešame tuniaka s ricottou.
Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť cca 30x30 cm. Prerežeme ho na polovicu, čiže dostaneme dva obdĺžniky (15x30cm). Každý z nich naplníme, ako vidíme na obrázku. Zložíme z oboch strán a otočíme spojom nadol.


Pokrájame na asi 3 cm široké pásiky, vrch nakrojíme a potrieme vajcom.


Upečieme pri cca 180 °C do zlatista.


Urobila som aj "pizza verziu". Tu som lístkové cesto len jednoducho naplnila paradajkovým pyré a posypala oregánom. Vrch buchtičiek trochu osolíme. Tiež ale môžeme naplniť plnkou z paradajok vymiešaných s ricottou, pridať šunku, syr... 


Možností a spôsobov, ako pripraviť toto pečivo, je neúrekom. Chutné sú aj so zeleninou, napr. brokolicou či paprikou alebo pripravené s nejakou sladkou plnkou (marmeláda, nutella, jablká, puding...).

Dobrú chuť!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára