Suroviny na medové cesto:
50g masla
2 lyžice medu
2 lyžice mlieka
1 vajce
100 g práškového cukru
1 lyžička sódy bikarbóny
300 g hladkej múky
1 lyžica kakaa
Vypracované cesto z uvedených surovín rozdelíme na dva diely, rozvaľkáme a upečieme.
Suroviny na piškótové cesto:
4 vajcia
250 g práškového cukru
250 g hladkej múky
prášok do pečiva
Zo surovín upečieme klasické piškótové cesto. Môžeme doň pridať aj trochu kakaa, čo ja som tentokrát ale vynechala.
Plnka:
400 ml mlieka
1 zlatý klas
250 g masla
2-3 lyžice práškového cukru
Zlatý klas rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania uvaríme krém. Necháme vychladnúť, občas premiešame. Do vychladnutého pridáme maslo vyšľahané s cukrom.
Na prvý medový plát natrieme polovicu krému, položíme piškótové cesto, natrieme druhú polovicu krému a zakryjeme druhým medovým plátom. Koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme postáť do druhého dňa, aby medové pláty ostali mäkké.
Dobrú chuť!
Fajn dezertík :-)
OdpovedaťOdstrániť