Na 2 porcie tohto dezertu budeme potrebovať:
1 broskyňa
150 ml červeného vína
1 lyžica cukru
1 lyžica citrónovej šťavy
4 g plátkovej želatíny
Broskyňu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Zalejeme ich vínom, do ktorého sme pridali cukor a citrónovú šťavu a necháme asi 2 hodiny postáť. Potom ich scedíme. Do vína dáme zmäknúť želatínu. Keď je mäkká, zohrievame ju za stáleho miešania na miernom ohni, kým sa neroztopí. Zalejeme broskyne poukladané do malých misiek a necháme stuhnúť v chlade aspoň 2-3 hodiny. Pred servírovaním ich vyklopíme na tanierik.
Rada: mištičky je dobré vystlať fóliou, ktorú po vyklopení ľahko odstránime. Inak sa vám môže stať, že sa želatína prilepí na steny a pri vyklopení sa želatína poláme - ako sa stalo mne :-).
Na tento dezert môžeme použiť aj zavárané broskyne.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára