Suroviny na cesto:
5 vajec
5 lyžíc kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
5 lyžíc hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžica oleja
trochu citrónovej šťavy
Suroviny na krém:
600 ml mlieka
2 zlaté klasy
125 g masla
3-4 lyžice strúhaného kokosu
3 lyžice práškového cukru
Ešte budeme potrebovať marmeládu (ja som použila jahodovú) a čokoládu na ozdobenie.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, postupne prišľaháme cukor, vanilkový cukor a žĺtka. Keď máme túto zmes dobre vyšľahanú, primiešame varechou múku, prášok do pečiva, olej a šťavu. Dobre premiešame a cesto vylejeme na veľký plech s papierom na pečenie. Upečieme pri 180 °C. Necháme chvíľku vychladnúť, papier odstránime a zrolujeme.
Zlatý klas nasypeme do mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s práškovým cukrom. Z vychladnutého klasu odstránime šupku na povrchu a rozšľaháme ho do hladka. Prišľaháme maslo s cukrom a nakoniec primiešame kokos.
Cesto natrieme marmeládou a naplníme krémom. Zrolujeme a vrch potrieme tiež krémom. Posypeme kokosom a pofŕkame roztopenou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára