Alebo cestoviny so štyrmi druhmi syra. Výhodou tohto jedla je jednoduchá príprava a cestoviny si môžeme pripraviť s druhmi syrov, ktoré nám najviac chutia.
Suroviny:
400 g cestovín
100 g syru grana ( alebo parmezánu)
100 g syru feta
100 g ementálu
3 kusy syrokrému
125 ml smotany na varenie
lyžica oleja
mlieko podľa potreby
Do rajnice dáme olej, smotanu a všetky druhy syra. Roztopíme syry na miernom ohni za stáleho miešania. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju mliekom. Omáčku nesolíme, nakoľko syry sú dostatočne slané. Privedieme do varu a podávame s cestovinami. Môžeme posypať petržlenovou vňaťou.
Ako som už spomínala, omáčku si môžeme pripraviť aj z iných druhov syra. Používa sa hlavne gorgonzola či mozzarella.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára