Moje deti majú najradšej vanilkovú zrmzlinu. Tak som ju skúsila "vyrobiť" sama aj bez stroja na zmrzlinu. A výsledok bol naozaj prekvapujúci...
Suroviny na cca 500 ml zmrzliny:
300 ml šľahačkovej smotany
70 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
2 bielka
Šľahačku osladíme a vyšľaháme. Osobitne vyšľaháme bielka na tuhý sneh a primiešame k šľahačke. Dáme do nádoby a necháme v mrazničke tuhnúť 5-6 hodín.
Tipy: Keď vkladáme šľahačku do nádoby, môžeme robiť vrstvy tak, že striedame šľahačku a tenkú vrstvu roztopenej čokolády. Vrch môžeme posypať kúskami orieškov. Konzistenciou je zmrzlina trochu tvrdšia, takže kopčeky sa nám dajú robiť, keď ju necháme trochu postáť vybratú z mrazničky. Je veľmi vhodná, ak si chceme urobiť zmrzlinovú tortu alebo roládu, ako je napríklad "vienetta", ktorú treba pokrájať.
Inšpiráciu na dezert zo zmrzliny nájdete tu.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára