Suroviny:
3 jablká
200 g kryštálového cukru
300 g hladkej múky
3 vajcia
150 g roztopeného masla
citrónová aróma
pol lyžičky prášku do pečiva
cukor, voda a škorica
Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky tenké asi 1 mm. Čím sú tenšie, tým sa nám potom lepšie ohýbajú. Dáme ich do vody, osladíme podľa chuti a kyslosti jabĺk a pridáme škoricu. Varíme približne 2 minúty, kým zmäknú a dajú sa nám formovať. Vyberieme ich a necháme usušiť na čistej utierke.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Potom pridáme maslo, múku, prášok do pečiva a arómu. Cesto nalejeme do formy s papierom na pečenie (priemer 20-22 cm). Z plátkov jabĺk robíme ružičky točením mesiačikov jabĺk okolo seba. Do stredu stočíme tie menšie a väčšie mesiačiky si necháme na vonkajšie lupienky. Vložíme do cesta a pečieme pri 160 °C asi 35 minút.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára