Na toto cesto som namiesto masla pouzila slnecnicovy olej. Cesto je rovnako chutne, mozno s nim pracovat hned, takze nemusi odpocivat a je vhodne napriklad pre tych, co maju intoleranciu na mliecne vyrobky.
Suroviny:
300g hladkej muky
125 g praskoveho cukru
100 ml oleja
1/2 prasku do peciva
1 vajce
vanilka
trochu nastruhanej citronovej kory
Suroviny jednoducho zmiesame a vymiesime hladke cesto. Mozeme z neho vykrajovat kolaciky alebo upiect kolac plneny marmeladou (recept TU ).
Este jedna rada:
Stalo sa vam uz, ze linecke cesto sa rozdeluje, trha, drobi, neda sa vyvalkat a neda sa s nim pracovat?
Vsetko sa da napravit. Staci donho zamiesit asi lyzicu velmi studenej vody 😉
Dobru chut!
no ja som to dnes skusila a teda poviem ti to je niečo hrozné.cesto sa pri vaľkani rozpadavalo aj ked som tam dala ako ste napísali studenú vodu. a ta poznámka, že je rovnako chutné ako s maslom nemá chybu.tie koláčiky po vtiahnutí z rúry normálne smrdia.nikdy viac tvoje recepty!
OdpovedaťOdstrániťMrzi ma, ze sa Vam cesto nevydarilo, ale na mna sa za to hnevat nemusite, ja za to nemozem. Ja s nim robievam linecky kolac casto a vzdy je vsetko v poriadku. V uvedenych surovinach nie je nic, cim vam mohli zapachat.
OdstrániťPoužili ste iný olej ako pani Martidema 🙂 veľa záleží na oleji....
OdpovedaťOdstrániť