Suroviny na plech 25x30cm:
3 vajcia
2 hrnceky hladkej muky
1 hrncek kr.cukru
polovica prasku do pernika
polovica prasku do peciva
1 lyzicka skorice
1 hrncek mlieka
50 ml oleja
3 lyzice kakaa
Na potretie:
lekvar
cokoladova poleva (cokolada + trochu masla)
Bielka vyslahame na sneh, pridame cukor a po jeho zapracovani aj zltka. Dobre vyslahame.
Suche suroviny zmiesame a pridavame striedavo s mliekom a olejom postupne do cesta. Miesame opatrne varechou (uz neslahame).
Cesto vylejeme na plech s papierom na pecenie a upecieme pri 180°C.
Na horuci kolac natrieme lekvar. Ked vychladne, polejeme cokoladou.
Ja som vrch este pre ozdobu posypala kokosom.
Dobru chut!
chek. http://c8fymb7txg.dip.jp http://6s9z3z7u74.dip.jp http://ph7ahe3rp3.dip.jp
OdpovedaťOdstrániť