Stránky

27. októbra 2019

PERNIKOVY KOLAC


Suroviny na plech 25x30cm:

3 vajcia 
2 hrnceky hladkej muky
1 hrncek kr.cukru
polovica prasku do pernika
polovica prasku do peciva
1 lyzicka skorice
1 hrncek mlieka
50 ml oleja
3 lyzice kakaa

Na potretie:
lekvar
cokoladova poleva (cokolada + trochu masla)

Bielka vyslahame na sneh, pridame cukor a po jeho zapracovani aj zltka. Dobre vyslahame.
Suche suroviny zmiesame a pridavame striedavo s mliekom a olejom postupne do cesta. Miesame opatrne varechou (uz neslahame).
Cesto vylejeme na plech s papierom na pecenie a upecieme pri 180°C.
Na horuci kolac natrieme lekvar. Ked vychladne, polejeme cokoladou.
Ja som vrch este pre ozdobu posypala kokosom.

Dobru chut!

1 komentár: