Fagiolata di carnevale či fagioli grassi - to je pravý taliansky názov tohto jedla. Preložiť by som ho mohla ako karnevalová fazuľa alebo tučná fazuľa. Čo je to? Talianske jedlo, hustotou pripomínajúce prívarok, ktoré sa podáva počas karnevalových osláv a je typické pre oblasť Piemonte. Určite zachutí všetkým, čo majú radi fazuľu a bravčové pochúťky.
Suroviny:
500 g tmavej alebo strakatej fazule (suchej)
1 kus surovej klobásy
300 g surovej bravčovej nohy alebo kolena
šalvia
soľ, korenie
1 cibuľa
1 väčšia mrkva
1 lyžica pretlaku
cesnak podľa chuti
Fazuľu deň vopred namočíme do vody, aby zmäkla. Zeleninu nakrájame a všetko spolu dáme do hrnca. Zalejeme vodou len tak, aby boli všetky suroviny zakryté. Ochutíme a varíme, kým budú klobása a bravčové nohy (koleno) takmer rozvarené (cca 3 hodiny). Podávame s chlebom.
Toto jedlo je oveľa chutnejšie, ak ho necháme postáť do druhého dňa.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára