Stránky

5. októbra 2019

DZEM Z HLOHU


Hloh je vraj liekom na srdce. Jeho liecive ucinky najdete podrobnejsie popisane na tejto stranke.

Suroviny na 3 pohare (obj.200ml):

700 g bobuliek hlohu
300 g cukru
1 citron
voda




Hloh ocistime od stopiek a listov, umyjeme a zalejeme vodou len tak, aby bol tesne zakryty. Radsej vody trochu menej ako privela. Takto ho varime zakryty asi 20 minut. Trochu ho rozpucime aj spolu s vodou, v ktorej sa varil. Ja som ho kratko rozmixovala, ale naozaj len kratko, aby som nerozmixovala nahodou aj kostky.
Vsetko precedime cez sitko.



Do takto pripravenej duziny pridame cukor a stavu z jedneho citronu.
Varime do pozadovanej hustoty. Naplnime pohare, uzavrieme a nechame vychladnut. Mozeme tiez pridat zelirovacie pripravky (pomer podla navodu na obale), ak chceme mat dzem skor hotovy.

Dobru chut!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára